5 הרכיבים הקריטים לאתר מונגש

איך להנגיש אתרים

5 הרכיבים הקריטים לאתר מונגש

בעקבות כתבה שהתפרסמה במוסף ממון על "עוקץ הנגישות"– תביעות נגד בעלי אתרים לא מונגשים, אני מסכמת כאן אילו רכיבים באתר חיונים להנגשה שלו, כך שתחסכו לכם כאבי ראש מיותרים…

מה25/10/20 חלה חובת הנגשת האתר גם לעסקים, שמחזור המכירות שלהם מתחת ל300,000 ש"ח. מה שאומר בעצם- שכל האתרים של בעלי עסקים קטנים חייבים להיות מונגשים. הפרת חובה זו מהווה עוולה אזרחית ותגרור אחריה קנס של 50,000 ללא הוכחת נזק. כאן תוכלו לראות אילו עסקים יכולים לקבל פטור מהנגשת האתר שלהם>>

אתר מונגש- פרושו אתר שגם בעלי מוגבלויות כמו: כבדי ראיה ושמיעה, ובעלי הגבלה בתנועת היידים יכולים לגלוש בו בנוחות.

אילו רכיבים צריכים להיות באתר על מנת שהוא יהיה מונגש?

1. עמוד הצהרת נגישות– שבו מפרטים את אופן הנגישות באתר.

2. תוסף נגישות (אפשרי תוסף חינמי)

הנה קישור למס' תוספים כאלו שעושים את העבודה>> התוספים האלו מתאימים אם בנית את האתר בוורדפרס. למערכות ניהול תוכן שונות- יש צורך לברר עם התמיכה שלהם איזה תוסף ניתן להתקין.

3. לכל תמונה באתר חייב להיות ALT – טקסט חלופי, שמאפשר לתוכנות יעודיות לכבדי ראיה לקרא את התמונה. מה שאומר שאם עבר זמן מאז בניית האתר שלך, וכשהעלת תמונות לא הקפדת לשים טקסט חלופי על כל תמונה- עליך להכנס לספרית המדיה או לעבור על עמודי האתר, ועל כל תמונה להכניס טקסט חלופי (מלבד תמונות שנועדו לרקע או לעיצוב).

4. האתר צריך לתמוך בגלישה ללא עכבר (לכבדי תנועה) אלא בשימוש בכפתורי הניווט במקלדת בלבד. אם בנית את האתר בוורדפרס – מערכת וורדפרס עצמה מובנית באופן כזה שניתן להשתמש במקשי הניווט של המקלדת בלבד על מנת לגלוש באתר, אבל בכל אופן מומלץ לבדוק ולוודא זאת. (בפרט אם האתר נבנה מזמן.) אם האתר שלך לא בנוי על פלטפורמת וורדפרס, ולא מאפשר ניווט בעזרת המקלדת- חובה לשדרג אותו במהירות או להנגיש אותו במידה ומערכת התוכן שלו נותנת אופציה כזו.

5. פרורי לחם או חיפוש (מהסיפור של עמי ותמי)- הכוונה לדאוג שיהיה ניווט בעמודים הפנימיים ובפוסטים כך שיהיה אפשר לנווט לרמה אחת אחורה בהיררכיה של העמודים.

דוגמא לפרורי לחם:

פרורי לחם באתר

אם עברתם על 5 הסעיפים הללו- האתר שלכם מונגש ברמה של כ80 אחוז ומעבר לכך לא תתבעו בגין הפעלת אתר לא מונגש. למרות שמומלץ וניתן להביא אתר לרמת הנגשה מלאה.

 

(סרטון הדגמה זה נעשה בעזרת תוכנת בינה מלאכותית)

עוד התאמות נגישות חשובות:

  1. השתמשו בכפתורים מספיק גדולים ללחיצה.
  2. השתמשו בגופנים קריאים לטקסט רציף (פונטים בסיסים)
  3. שמרו על אורך שורה שקל לעין לקרא בין 10-15 מילים בשורה.

 

לסיוע בהתאמות נגישות לאתר שלכם לחצו כאן>>

2 תגובות
  1. Ayala הגב

    נשמע מסובך…
    אפשר הסבר מה זה עמוד התאמת נגישות?

    • admin הגב

      עמוד התאמת נגישות הוא עמוד שבו את מסבירה איך האתר עובד מבחינת הנגישות.
      את יכולה להתסכל למשל על עמוד נגישות אצלי באתר שנמצא בחלק התחתון של הדף.

השארת תגובה

אודליה קוזלובסקי

אודליה קוזלובסקי

אודליה קוזלובסקי מומחית לשיווק דיגיטלי מתקדם ובעלת סוכנות המדיה אודיזיין לבניית אתרי וורדפרס ופרסום בגוגל וברשתות החברתיות החל משנת 2012. מעבירה קורסים וסדנאות בשיווק דיגיטלי בפלטפורמות שונות: מעוף, מנהיגות עסקית צעירה, תמך ועוד.
גלילה לראש העמוד

לחזור אליכם בטלפון
עם הצעה משתלמת במיוחד
לבניית אתר וורדפרס?

מקפיצים מכירות!

קבלו במתנה את המדריך האינטרקטיבי שיגלה לכם איך אתר אינטרנט יעבוד בשבילכם ויקפיץ לכם את המכירות והשיווק!

דילוג לתוכן