תקופת הקורונה האיצה את פיתוח החנויות הדיגיטליות גם ע"י בעלי עסקים שפחות התחברו לקונספט, והעדיפו לקוחות אנושיים מולם שימששו את הסחורה, יתלהבו ויחמיאו. היום, לקוחות רבים יעדיפו לרכוש מוצרים בחנויות דיגיטליות, המציעות להם חווית קנייה נוחה וזמינה מכל מקום ובכל זמן.
עם התחרות הגוברת, הצורך לייעל את תהליכי המכירה והשירות הופך לקריטי להצלחה של החנות הדיגיטלית. אוטומציות וכלי AI מציעים פתרונות מתקדמים המאפשרים לבעלי החנויות דיגיטליות לשפר את חווית הלקוח, להגדיל את שיעורי ההמרה ולשמור על נאמנות הלקוחות.
באמצעות שילוב טכנולוגיות אלו, עסקים יכולים לנתח בצורה מדויקת את התנהגות הצרכנים, לספק המלצות מותאמות אישית, ולהפעיל קמפיינים שיווקיים באופן אוטומטי ואפקטיבי. כך, נוצרת מערכת משוכללת ודינאמית המגדילה את היעילות התפעולית ומביאה לצמיחה מתמדת של העסק.
הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם לייעל את החנות הדיגיטלית שלכם בעלויות נמוכות ממש!
1- אוטומציית הודעות על הזמנות לווצאפ
אם יצא לכם לפספס הודעת רכישה שהגיעה למייל, או להגיב לה מאוחר מידי. זה הפיתרון בשבילכם. על כל הזמנה שיוצאת מהאתר תקבלו הודעת ווצאפ מיידית.
2- תוסף ווצאפ לעמוד מוצר
כפתור ווצאפ יעודי שמאפשר ללקוח להתכתב ישירות מעמוד המוצר ולשלוח אוטומטית את פרטי המוצר שלגביו הוא מתעניין. כאן תוכלו לראות דוגמא בחנות בגדים>> וכאן דוגמא נוספת מחנות לאבני החושן>>
3- כתיבת תיאור מפורט למוצר בעזרת Chat GPT
על מנת לקדם בגוגל את המוצרים בחנות, חשוב מאוד להוסיף תיאור שיווקי מפורט על המוצר המכיל מילות מפתח רלוונטיות. פעמים רבות אני רואה בעלי חנויות שמתקשים לכתוב מלל על המוצר שלהם. זה המוצר, הם אומרים, ומעבר למידע בסיסי, לא מנדבים תיאור מפורט יותר. השימוש בצאט GPT יאפשר לכם לבקש תיאור מפורט שישתמש בכמה שיותר מילות מפתח משמעותיות ובקלות.
הנה דוגמא (כמובן, יש צורך לשפר מעט את הכתיבה, אך זהו בסיס מעולה ועשיר לכתיבת תיאור על מוצר) :
כתיבה של תיאור שונה בעזרת כלי AI מאפשרת ליצור בידול וערך מוסף על פני חנויות שמוכרות מוצרים דומים אך לא מפרטים עליהם. התיאור מסייע הן בקידום אורגני והן בהסבר ברור ללקוח.
4- אוטומציות בתהליך המכירה
מערכת סמוב נחשבת למערכת הטובה ביותר בארץ לאוטומציות שיווקיות ומאפשרת מגוון גדול של אוטומציות כמו: נטישת עגלה- לקוח שהוסיף מוצרים לסל אך לא סיים את הרכישה, יקבל מייל אוטומטי, לקוח שביקר באתר וצפה במוצרים יקבל מייל מעודד ריכשה, לקוח שלא היה באתר פרק זמן מסויים יקבל תזכורת עם מבצעים וכד'.
במסך הזה ניתן לראות דוגמאות מתוך האוטומציות שסמוב מציעה לחנויות דיגיטליות:
5- מועדון לקוחות וקופונים
הנה דוגמא ממש טריה של בעלת חנות שהזמינה משפיענית להתלבש ולפרסם את החנות. הפרסום גרם להצפה של הווצאפ בבקשה לקטלוג. עכשיו בעלת החנות יושבת אחת אחת ושולחת לך קישור לקטלוג ומצרפת אותה למועדון לקוחות. עבודה חכמה עם אוטומציות היו חוסכות לה זמן עבודה רב. מערכת מועדון לקוחות מאפשרת למשתתפות לקבל באופן אוטומטי את הקטלוג, להירשם למועדון ולקבל קופונים חד חד ערכיים. לדוגמא: האוטומציה תעבוד באופן הבא: כל מספר ווצאפ שנקלט עם המילה "קטלוג" נכנס אוטומטית לרשימה, ומקבל את הקישור לקטלוג.
6- אוטומציה לניהול מלאי
בעזרת זאפייר או MAKE שהן תוכנות אוטומציה, ניתן לסכרן בקלות בין מערכת ניהול המלאי לאתר, או לנהל את המלאי באתר עצמו ולקבל הודעה אוטומטית לווצאפ כאשר המלאי יורד מתחת לכמות מסויימת.
השימוש באוטומציות ובתוכנות בינה מלאכותית בחנויות דיגיטליות מאפשר לבעלי החנויות להתמקד במשימות העסקיות החשובות ביותר שלהם, תוך שמירה על חווית לקוח מעולה ובכך להוביל לשיפור במכירות, לקוחות מרוצים יותר, וצמיחה בעסק.
רוצים לשדרג את החנות שלכם? מוזמנים להשאיר פניה בטופס כאן למטה ונחזור אליכם לשיחת יעוץ והתאמה ללא עלות!